Despre program

ASOCIAȚIA COMPOSESORALĂ VĂCĂREȘTI
Despre program

Daphne – Ținut Verde | Văcărești
- Program finanțat de fundația Pădurea de Mâine -

Composesoratul Văcărești caută în mod constant, oportunități atât pentru dezvoltare, cât și pentru a extinde fondurile forestiere pe care le deține. Programul Fundației Pădurea de Mâine a reprezentat un prilej favorabil pentru Asociația Composesorală. Program datorită căruia Composesoratul a și reușit atragerea de fonduri nerambursabile în valoare totală de 292 mii de lei. În completarea acestor fonduri, Composesoratul Văcărești vine cu o contribuție proprie de 51 mii de lei și cu un program bogat și bine stabilit, cu termen de realizare în 12 luni, demarat în luna octombrie 2022.

Programul  nostru câștigător este unul mai complex, însă, fiecare capitol servește unor scopuri bine definite: extinderea mediului verde și dezvoltarea spiritului ecologic, printr-o educație ecologică și responsabilă față de mediul înconjurător.

 

Plantăm 7.500 de puieți de rășinoase, molizi.
Plantăm 2.500 de puieți de foioase (stejar, fag, paltin)
Organizăm zile educaționale în diverse școli din zonă.
O vizită într-o pepinieră modernă reprezintă o experiență cu adevărat excelentă.
Pentru o învățare aventuroasă cream un traseu forestier tematic în pădurea Kőd

  1. Unul dintre pilonii principali ai programului îl reprezintă împădurirea. Astfel, Composesoratul va planta un total de 10.000 de puieți în pădurea Kőd, în principal pe zonele doborâte de vânt. O mică parte din puieți sunt foioase – stejar, fag și paltin, restul fiind de pin veșnic verde.

Conform programului stabilit și mulțumită voluntariatului localnicilor, în luna noiembrie, primii 1.000 de puieți de foioase au fost plantați, mai exact: 400 puieți de stejar, 400 de fag și 200 de paltin.

  1. Este foarte important ca generațiile viitoare să aprecieze pădurea ca pe ceva foarte valoros, să o protejeze să o dezvolte și să o extinde. Prin urmare, o parte importantă a programului o reprezintă educarea și formarea copiilor din școlile elementare locale. Se realizează și vor fi prezentate / distribuite filme educaționale, iar în același timp vor fi organizate în diverse școli, zile dedicate acestei teme în cadrul cărora elevii pot afla ce este pădurea, cât de valoroasă este pentru noi, cum putem avea grijă de ea și cum o putem extinde, de exemplu prin împădurire.

Cunoștințele teoretice acumulate pot fi completate cu experiență practică, experiență pe care o pot dobândi atât prin participarea la “Ziua porților deschise” organizată la o pepinieră locală, cât și prin participarea la campania de plantare de primăvară. 

Conform programului din proiect, primele evenimente educaționale vor avea loc în primăvară.

  1. Al treilea pilon al proiectului vizează realizarea unui traseu tematic forestier. Acest traseu educativ, dotat cu stații de odihnă și panouri informative, marcat cu indicatoare, va fi de fapt un loc de excursie care oferă cunoștințe și informații interesante despre pădure, vegetație și animalele pădurii, printr-o plimbare plăcută. La realizarea traseului forestier, urmărim de asemenea, să acordăm o atenție deosebită pentru a nu modifica și a nu perturba deloc mediul natural.

Așa că, vă invităm să fiți cu ochii pe programul nostru și să vă implicați într-un număr cât mai mare, astfel încât să putem lucra împreună pentru a crea un viitor mai verde!

Szőcs László
Președinte Composesorat

Fodor Zoltán
Vicepreședinte Composesorat

  

Copyright © 2024
Toate drepturile rezervate
 
ASOCIAȚIA COMPOSESORALĂ VĂCĂREȘTI
Nr. înregistrare: RO13013010

Adresă: Văcărești, nr. 60,
Comuna Mihăileni, 537203
Telefon: +40 745 555 554
e-mail: verde@cserevirag.ro
Copyright © 2024
Toate drepturile rezervate