Ursul Brun (Ursus arctos)
Ursul Brun, una dintre cele mai răspândite specii din familia Ursidae și unul dintre cele mai mari mamifere terestre din ordinul Carnivora. În Europa, în trecut era răspândit pe scară largă, dar în prezent se mai găsește doar în câteva regiuni montane. O excepție o constituie țara noastră, unde este încă prezent în număr mare. Ursul Brun are un corp care poate atinge între 1 și 2,8 m lungime și poate cântări între 300-400 de kg sau chiar mai mult, în funcție de individ. Culoarea sa variază de la nuanțe de maro deschis la maro închis, iar forma feței variază de la un aspect rotund "ursuleț" la o față lungă și alungită, asemănătoare cu a unui câine.
Lup Cenușiu (Canis Lupus)
Face parte din familia Canidae și este un prădător de vârf în zonele de nord din America de Nord și Eurasia. Din cauza influenței negative a activității umane, lupul cenușiu este o specie protejată în cea mai mare parte a ariei sale de răspândire, cu mai multe subspecii înscrise pe lista roșie a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN). Poate avea o greutate între 12 și 86 de kg, în funcție de sex și regiune, lungimea corpului este de aproximativ 1,0-1,6 m, iar coada are între 29 și 50 de cm. Blana sa este de obicei cenușie sau maro în Europa. Se remarcă printr-un dezvoltat simț al mirosului și al auzului. Este adaptat pentru vânătoare, fiind capabil să atingă viteze de până la 60-70 km/oră pe distanțe scurte și să sară până la 4-5 m. Trăiește în grupuri sociale bine organizate numite haite.
Vulpe (Vuples Vulpes)
Vulpea este un mamifer omnivor, de dimensiune mică spre medie, încadrat sistematic în familia Canidae. Este foarte răspândit, se găsește într-o gamă largă de habitate, de la cercul polar de nord până în regiunile mediteraneene. Atunci când se vorbește despre vulpe, de obicei se face referire la vulpea roșcată, cea mai cunoscută specie. Vulpea roșcată are o nuanță predominant maro-roșcată, este de obicei un vânător solitar, cu o lungime a corpului între 45 și 90 de cm, o coadă între 30 și 55 de cm și o greutate a corpului între 3 și 14 kg. Vulpea își alege locuința, numită bârlog, cu precauție și se hrănește cu o gamă variată de animale, de la puii de cerb la insecte, inclusiv animale moarte.
Mistreț (Sus Scrofa)
Face parte din familia Suidae și este un mamifer din ordinul Artiodactyla. Habitatul său variat se întinde în Europa, Asia și în alte regiuni ale lumii. Evită în general terenurile deschise și zonele înalte de munte, preferând zonele cu vegetație densă. Deși vânătoarea de mistreți este permisă în Europa, populațiile lor au crescut semnificativ, cauzând daune importante în agricultură. Habitatele ideale pentru mistreți includ pădurile mixte și luncile cu sol umed, unde pot săpa ușor după hrană. Au dimensiuni variabile, cu o lungime de 90-200 de cm, o coada subțire de 15-40 de cm, înălțimea la greabăn între 55 și 110 cm și o greutate a corpului între 50 și 190 de kg. Trăiesc în cârduri, iar familia este formată din mistreț și scroafă.
Căprioară (Capreolus capreolus)
Este un mamifer rumegător din familia Cervidae și se găsește în Europa, Asia de Vest și Orientul Apropiat. Trăiesc în zonele mai înalte și împădurite. Lungimea corporală poate varia între 95-135 de cm, cu o coadă foarte scurtă de doar câțiva cm și o greutate de 15-30 kg. Are o culoare roșu-deschis în timpul verii, dar devine aproape de maro-cenușiu, în timpul iernii. Puii de căprioară au o blăniță cu pete albe și negre, care devine maro-roșcată mai târziu. Căprioarele trăiesc solitare sau în grupuri mici în timpul verii, ex. mamele cu puii lor, iar în perioada iernii se adună în grupuri mai mari. Masculul speciei este denumit căprior, iar femela căprioară.
Castorul eurasiatic (Castor fiber)
Este cea mai mare și emblematică specie de rozătoare din Eurasia, adaptată excelent vieții acvatice. Habitatul său principal este pe malul apei în zonele împădurite. Construiește baraje pe cursurile de apă pentru a menține intrarea vizuinii săpate în sol sub apă. Greutatea sa este între 20 și 35 de kg, iar lungimea corpului variază de la 75 cm la un metru, cu o coadă plată, scămoasă de 30-40 de cm. Blana sa, de culoare brună, este densă, catifelată și impermeabilă, iar ochii și urechile sunt mici, putând să-și închidă nasul și urechile sub apă. Degetele de la picioarele din spate sunt legate de membrane natatoare. Principalul său dușman natural este lupul cenușiu.