Veverița Roșcată (Sciurus vulgaris)
Este un mamifer din clasa rozătoarelor, cunoscut și sub numele de veveriță de pădure. Lungimea variază între 21 și 30 cm, iar coada măsoară între 15 și 25 cm. Greutatea corporală este de 250-500 gr, în funcție de sezon (mai mică vara). Blana sa de iarnă este mai groasă și mai închisă la culoare, iar ciufurile de blană de pe urechi sunt mai lungi. Locuiește în diverse tipuri de păduri, de la zonele de câmpie până la cele montane, dar poate fi întâlnită și în grădini mari și parcuri urbane. Este un animal arboreal construindu-și cuiburile în copaci, în apropierea trunchiului sau pe ramuri.
Iepure de Câmp (Lepus europaeus)
Mamifer încadrat în familia Leporidae, care este răspândit pe scară largă în aproape toate zonele Europei. Corpul măsoară circa 50-70 cm, lungimea cozii este de 7-11 cm, iar greutatea variază între 2500-6500 grame. Blana sa este de culoare gri, iar picioarelor sale posterioare puternice îi permit să atingă viteze de până la 70 km/oră. Trăiește în solitudine și poate fi observat în perechi sau în grupuri mici doar în timpul sezonului de reproducere. Se hrănește cu diverse părți comestibile ale plantelor, preferând în special vârfurile suculente și tinere.
Ariciul răsăritean (Erinaceus roumanicus)
Este un mamifer din familia Erinaceidae. Lungimea corpului poate ajunge până la 35 cm, iar greutatea variază între 400 și 1900 grame. Acoperit de spini ascuțiți, situați dens printre firele de blană, care se întăresc numai după naștere. Pe zona pieptului, are blană albă. Dispune de un sistem muscular bine dezvoltat, care îi permite să se rostogolească într-o minge cu spini în caz de pericol. Botul ascuțit găzduiește dinți tăioși, cu ajutorul cărora poate tăia nu doar viermii, ci poate despica chiar și un șarpe cu ușurință. În lunile de toamnă până în primăvară, hibernează în adăposturile subterane din pădure.
Șoarece de pădure (Apodemus sylvaticus)
Această specie de rozătoare este puțin mai mare decât șoarecele de casă și poate fi găsită în păduri, pe câmpuri sau chiar în parcurile urbane. Este un rozător comun, cu toate acestea, rămâne neobservat din cauza timidității și a activității nocturne. Lungimea corpului este între 7-12 cm, iar coada aproape de 10 cm. Greutatea variază între 18-35 gr. Blana sa este cenușie-brună pe spate și albă pe partea de jos. Labele sale posterioare sunt mai lungi decât cele anterioare, permițându-i să sară în timp ce aleargă. Locuiește în vizuini subterane și se hrănește cu semințe, alune, ghinde, fructe și muguri.
Amfibieni
Amfibienii sunt o clasă de animale vertebrate. Numele lor indică faptul că, deși majoritatea acestor animale își petrec cea mai mare parte a vieții adulte pe uscat, se reproduc exclusiv în apă, cu câteva excepții. La naștere, respiră prin branhii, iar pe măsură ce se dezvoltă, acestea sunt înlocuite treptat de plămâni. În Pădurea Kőd, întâlnim următoarele specii de amfibieni:
Sângeriu roșu;
Broasca roșie;
Broasca râioasă;
Triton comun Transilvănean;
Tritonul cu creastă.