Educație

ASOCIAȚIA COMPOSESORALĂ VĂCĂREȘTI
Educație

Pădurile joacă un rol esențial în menținerea echilibrului natural al Pământului, iar noi, oamenii, avem un rol din ce în ce mai important în conservarea și dezvoltarea pădurilor.

Pădurile contribuie la protecția solului împotriva eroziunii, participă la circuitul apei și reglează climatul local prin evaporare. De asemenea, contribuie la reglarea climei globale, prin stocarea dioxidului de carbon despre care am menționat mai înainte, contribuind astfel la ameliorarea schimbărilor climatice. În aceste condiții, împădurirea și extinderea pădurilor reprezintă un mijloc eficient în combaterea schimbărilor climatice.

Prin filmele noastre de animație, prezentăm în termeni simpli ce este pădurea și cum se desfășoară procesul de împădurire precum și tehnicile de plantare a puieților.

  

  

 

În păduri, diversitatea naturii apare în toată splendoarea ei. Ne inspiră constant cu frumusețea ei de neegalat. Apropierea ei ne umple de energie.
Provocarea majoră cu care ne confruntăm azi este protejarea pădurilor, care poate fi realizată cel mai bine prin gestionarea durabilă a ecosistemelor forestiere. Aceasta nu este doar o problemă de conservare a naturii, ci și una de interes social și economic.

Să ne străduim să creăm un echilibru optim între obiectivele economice și starea naturală a pădurii!

 

Pădurile noastre - Comorile Noastre Verzi
 - Click pentru a descărca pliantul -

 

Copyright © 2024
Toate drepturile rezervate
 
ASOCIAȚIA COMPOSESORALĂ VĂCĂREȘTI
Nr. înregistrare: RO13013010

Adresă: Văcărești, nr. 60,
Comuna Mihăileni, 537203
Telefon: +40 745 555 554
e-mail: verde@cserevirag.ro
Copyright © 2024
Toate drepturile rezervate