10. Viitor Verde

ASOCIAȚIA COMPOSESORALĂ VĂCĂREȘTI
10. Viitor Verde

Composesoratul Văcărești – prin intermediul Programului verde Daphne – are scopuri bine definite: pe lângă extinderea fondurilor forestiere pe care le deține, își propune dezvoltarea spiritului ecologic, printr-o educație responsabilă față de mediul înconjurător. În acest scop, a fost dezvoltat un program cu trei niveluri, destinat în principal tinerilor din împrejurimi, prin care participanții au putut nu numai să dobândească cunoștințe teoretice și experiență practică, darau avut și oportunitatea de a contribui la îmbunătățirea mediului nostru verde prin plantarea de puieți. Dorim să consolidăm șisă inspirăm viitoarea generațiesă se implice activ în protejarea mediului, arătând în același timp cât de bogată și diversă este natura înconjurătoare.

ÎMPĂDURIRE
Pădurea Kőd, care aparține Composesoratului Văcărești, este cu adevărat specială, deoarece formează un fel de fâșie protectoare între două părți diferite ale bazinului Ciucului. Pădurea, cu o suprafață de 265 de hectare este dezvoltată în mod constant de către Composesorat. Acest efort este susținut de Programul Daphne, în cadrul căruia 10.000 de puieți au fost plantați de către tineri participanți și localnici voluntari. Pe lângă molidul veșnic verde, pădurea este îmbogățită și cu specii de foioase (stejar, fag, paltin).

EDUCAȚIE
Este extrem de important ca atât noi, cât și generațiile viitoare, să prețuiască pădurile noastre ca pe o comoară verde, care trebuie protejată și dezvoltată. Educația noastră verde s-a concentrat în principal pe școlile din zonă, dar materialele noastre educaționale, filmele și pliantele sunt disponibile pentru oricine dorește și este interesat să le utilizeze. Prin intermediul acestora, încercăm să evidențiem cât de valoroasă este pădurea pentru noi toți și cum putem să o protejăm, să o îngrijim și să o extindem.

TRASEU TEMATIC
Ultima parte a programului nostru este poteca forestieră pe care tocmaiam explorat-o. Acest traseu ecoturistic a fost proiectat astfel încât să prezinte valorile naturale ale Pădurii Kőd cât mai complet și corect posibil. Am depus eforturi pentru a oferi o experiență captivantă care să pună în evidență frumusețea acestei păduri.

VĂ MULȚUMIM CĂ VIZITAȚI TRASEUL NOSTRU FORESTIER!

Suntem convinși că traseul nostru este atât informativ, cât și distractiv și că veți avea parte de o experiență plăcută și agreabilă. Avem în plan să continuăm să-l extindem și să-l dezvoltăm în viitor.

Copyright © 2024
Toate drepturile rezervate
 
ASOCIAȚIA COMPOSESORALĂ VĂCĂREȘTI
Nr. înregistrare: RO13013010

Adresă: Văcărești, nr. 60,
Comuna Mihăileni, 537203
Telefon: +40 745 555 554
e-mail: verde@cserevirag.ro
Copyright © 2024
Toate drepturile rezervate